- Lopásvédelemben az Ön szakértő partnere +36 70 629 4747 +36 70 678 4646
A váltózár nem biztos megoldás

Annak ellenére, hogy a védelemről a tulajdonosok gondoskodtak, úgy tűnik mégis mozgatható volt az autó. A kérdés pedig egyszerű: miért nem védte meg mégsem a járművet a váltózár?

Amikor egy céget felkeresel azzal a céllal, hogy lopásvédelmi rendszert szereltess be, annak a legfőbb oka, hogy megvédd az autódat, amelyért megdolgoztál. A probléma azonban abból fakad legtöbbbször, hogy sokan a gépjármű-védelemmel foglalkozó becsületes szakemberek közül nem találkoztak még soha autótolvajjal: a szakiskolában, autógyárak tanműhelyeiben és az öreg rókának számító mesterektől elsajátított módon szerelnek lopásvédelmet a járművekbe. Ezért nem is tudják valójában hogyan visznek el egy- egy autót. 

A valóság azonban az, hogy sajnos az autótolvajok a legtöbbször maguk is jól képzett szakemberek, akik sokkal előrébb járnak technikai tudásukat tekintve, köszönhetően az online info- és piactérnek. E tudás tárháza kiapadhatatlan és garantált versenyelőnnyel ruházza fel őket. 

Ma a piacon több formatervezett váltózárat lehet megvásárolni, különböző árfekvésben. De hiába választjuk bármelyiket is, amit érdemes észben tartani, hogy a váltózár önnmagában nem elgendő. Több módszer is van, amelynek segítségével belülről, az utastérből,  es kívűlről a motortérből is szabotálható. Egyes esetekben -és őszintén szólva ez a legkedveltebb módszer- a rudazatot(bowden) például ki lehet akasztani, és máris sebességbe tehető az autó a motortérből. (Az pedig senkit nem zavar, ha kettesben egy kicsit zörög a vas.) De ott van a középső konzol maga: a felkészült autótolvaj egy nem is túl speciális eszközzel,nevezzük nevén, fogó, könnyedén el tudja törni a váltózár szerkezetét a heggesztési pontoknál.  

Az Oky Autogard éppen ezért azt javasolja, hogy minden esetben komplex lopásvédelemben gondolkozzon az, aki szeretné hosszú távon megvédeni autóját a tolvajoktól. 

2015-2017 © Oky Autoguard Kft. Lopásvédelemben az Ön szakértő partnere - Minden jog fenntartva.
Weboldal készítés - Arculattervezés: