- Lopásvédelemben az Ön szakértő partnere +36 70 629 4747 +36 70 678 4646
Az autólopás eszközei

Kezdjük a gépjárműbe való behatolásnáltöbb variációt is ismerünk, az egyik leggyakoribb az ajtózár betétjének eltávolítása.

A módszerhez kifejlesztett célszerszám egy dugóhúzó elven működő eszköz, amely egy, a zárbetét átmérőjénél valamivel nagyobb átmérőjű fém cső, melynek a közepén egy menetes rúd van elhelyezve. A rudazat végén egy csillagcsavar behajtására szolgáló fej található.

Az eszköz működési elve, hogy a rudazat végén lévő és rögzített állásba helyezett csavarhúzófejjel a nagy menetemelkedésű, nagy teherbírású lemezcsavart belehajtják a zárbetétbe. A rudazatot körülvevő cső felfekszik a zárbetét körül az ajtó lemezén, ekkor oldják a csavarhúzófej rögzítését és folytatják a behajtó mozdulatot. Ennek hatására a zárbetétet az eszköz kifelé feszíti, mintegy magába húzza. A zárbetét rögzítő csonkja- kis keresztmetszete és rideg anyaga miatt- eltörik.

A zárbetétben elhelyezkedő lamellák sorrendje, mérete és állása alapján az eltulajdonítani kívánt gépkocsitól távolabb a megfelelő előképzettséggel, gyakorlattal rendelkező elkövető megreszeli a már korábban beszerzett típus azonos nyerskulcsot.

Az elkövetőnek nem kell az eredeti kulccsal teljesen megegyezőt készíteni, mert elegendő, ha ahhoz csak nagy vonalakban hasonló a másolat. 

Miként lehet védekezni ellene? 

A zárbetétet eltávolítjuk és egy tömör hengert teszünk a helyére, majd ezt ledugózzuk. Amennyiben a gépkocsi akkumulátora lemerülne, kialakításra kerül egy rejtett belépési pont, amivel könnyedén nyithatjuka gépkocsinkat.

Előnye? 

Abban mindenképpen van, hogy aki ezt a lopástechnikát alkalmazza, talán tovább ál a gépkocsinktól. De ugyan ez, a rendszerrel dolgozó gépkocsi feltörőket is meg szokta zavarni, a bűncselekményektől általában elállnak.

Ha szeretné autóját biztonságban tudni a tolvajoktól keressen minket bizalommal. 

2015-2017 © Oky Autoguard Kft. Lopásvédelemben az Ön szakértő partnere - Minden jog fenntartva.
Weboldal készítés - Arculattervezés: