- Lopásvédelemben az Ön szakértő partnere +36 70 629 4747 +36 70 678 4646
Mire jó a nyomkövetés?

Az elmúlt években egyre nagyobb számban alkalmazzuk a GPS nyomkövető egységeket, akár komplex lopásvédelmi rendszer kiépítésével együtt.

A nyomkövetés térnyerésének első és talán legfontosabb oka a gépkocsival okozott bírságok személyhez való kötése, a tényleges munkával eltöltött idő és üzemanyag költségek figyelemmel kísérése. Ennek köszönhetően manapság elmondható, hogy majdnem mindegyik céges gépkocsiban elhelyeznek GPS nyomkövető egységet. Sajnálatosan a költség takarékossági okok miatt, ennél tovább már nem lépnek a cégek. Megkötik a CASCO-t és bíznak a statisztikában és a szerencsében, hogy az Ő autójukat nem lopják el.

Ennek a hozzá állásnak köszönhetően a gépkocsi lopók is felkészülten érkeznek az általuk kiszemelt prédához. Nem ma kezdték, tehát tudják, hogy hol keressék azt a bizonyos eszközt. Itt egy példa, interneten megtekinthető, hogy hova is szerelik:

GPS nyomkövetés

A gépkocsi tolvajok az elmúlt időszakban egyre több nyomkövetővel felszerelt gépkocsival találkoznak. A lopásnál emiatt előszeretettel alkalmazzák a JAMMER-t. Ez az eszköz a kellő frekvenciákat blokkolja, így az adott frekvencián dolgozó GSM nem képes kommunikációra.

GPS nyomkövetés mire elég?

Ugyan ezt az eszközt használják a betöréseknél is, illetve a gépkocsi feltöréseknél. A JAMMER használatakor a védelmi rendszer nem képes kommunikációra a központtal, illetve a gépkocsi távirányítója nem lép kapcsolatba a járművel, így az nyitott állapotban marad.

De maradjuk a nyomkövetésnél. Maga a GPS nagyon jó találmány. Rengeteg fajtát gyártanak a világ szinte összes országában. Természetesen nem mindegy, hogy maga az eszköz miből tevődik össze, milyen érzékeny az antennája például. Ennek köszönhetően egy jól megtervezett rendszert már olyan helyre is el lehet rejteni, amihez az illetéktelen nem férhet hozzá.

Amit javasolni tudunk, az az, hogy ne csak nyomkövetést építtessünk a gépkocsinkba, hanem szánjunk rá még egy kis pénzt és egy komplex rendszert szereltessünk. Hiába tudja például a GPS tiltani valamelyik fő egységet, ha azt blokkolják és nem képes kommunikációra. Akkor sajnálatosan nem lehet kapcsolatot létesíteni a gépkocsival és lehet, soha többet nem is hallunk felőle.

Anno ebben az autóban is volt GPS nyomkövető, egyéb védelem nélkül. A rendőrség így találta meg:GPS nyomkövetés mire elég?

Ne bízzanak a véletlenben... nem éri meg!

2015-2017 © Oky Autoguard Kft. Lopásvédelemben az Ön szakértő partnere - Minden jog fenntartva.
Weboldal készítés - Arculattervezés: