- Lopásvédelemben az Ön szakértő partnere +36 70 629 4747 +36 70 678 4646
Nem véd meg a rádiós kulcs - rendszer önmagában

Hoztunk egy videót Németországból, ahol egy, a gépjármű - lopásokra szakosodott biztonsági szakértő megmutatja, mi történik a legbiztosabbnak hitt rádiós kulcs – rendszerrel biztosított autókkal.  

A német rendőrségnek dolgozó szakértő egy laptoppal, kulcs nélkül megpróbálja az autókat feltörni, nézzük hát, mi is történik pontosan:

 Hamarabb, mint ahogyan a kamerával lekövethető lett volna, az elektronikus zár már ki is nyílt és a szakértő teljes nyugalommal elhajtott. A biztonsági hézagokról beszélgetve a gyártók a következőket mondták a videóban:

 Renault: az önök által megjátszott tényállás számunkra nem értelmezhető.

Ford: technikailag ez a téma a teljes autóipar számára rövidtávon nem megoldható.

A BMW, amely az autóit szinte bevehetetlen erődnek tartja pedig ezt: mindig lesznek támadások a lopásvédelmi berendezések ellen, mint minden más technikai rendszer ellen is.

Mercedes, BMW, Porsche teljesen mindegy hogy milyen márka, mindegyik járműgyártó érintett. Természetesen ezzel a problémával pontosan tisztában is vannak, azonban nem tudnak ellene tenni semmit.

És ahogyan láttuk is: működik a trükk. Hogy ez hogyan lehetséges?

A komfort-kulcs folyamatosan egy gyenge jelet közvetít, amelyet az autótolvajok a megfelelő szerkezettel közelről le tudnak olvasni. Ezt a jelet pedig továbbítani tudják a jármű fedélzeti computere felé, amivel könnyedén kinyitják és el is indítják az autót, mivel az, a jelet a sajátjaként érzékeli. Mindennek a legfőbb oka, hogy ahogyan erre a rendőrség is felhívja a figyelmet, az interneten minden elérhető. Így ezeknek a rendszereknek a teljes műszaki leírása is szabadon letölthető, sőt a paraméterek mellett még olyan kulcs író, olvasó eszközök is vásárolhatók, amelyek segítségével a videón látható módon bármilyen autó pár másodperc leforgása alatt nyitható és elvihető.

A film remek példája annak, hogy mi történik, ha elégségesnek hisszük a gyári védelmet, a saját autónkra írt kulcsot. Éppen ezért javasoljuk továbbra is mindenkinek a gyári mellett további kiegészítő lopásvédelem beszerelését a gépjárműbe.

Ha Önnek is fontos autója védelme, keressen minket bizalommal: lopásvédelemben az Önök szakértő partnere az Oky Autoguard csapata!  

2015-2017 © Oky Autoguard Kft. Lopásvédelemben az Ön szakértő partnere - Minden jog fenntartva.
Weboldal készítés - Arculattervezés: