- Lopásvédelemben az Ön szakértő partnere +36 70 629 4747 +36 70 678 4646
Új autót nehezebb lopni?

Többen kérdezték Tőlünk, hogy újabb gépkocsikat könnyebben lopnak, vagy a korszerű elektronika feladja a harcot a tolvajoknak?

Lássuk be a, a korszerű elektronikának a kényelmi funkciók előtérbe helyezésével, a mindenre kiterjedő figyelem - vezérlő elektronika - olykor igencsak megkönnyíti a gyárivédelmi rendszer kikerülését.

Lássuk csak: Egy indító kulcs, ma márnem áll másból, mint egy transponder chipből, ami egy kulcsházban van elhelyezve. A kucsházban olyan elektronikai ketyerék találhatóak, aminek köszönhetően ki lehet nyitni az ajtót, akár - köszönhetően a BMW technikai csapatának - az autó mellett állva, még mozgatni is tudjuk... Telefonunkkal össze lehet kapcsolni... és még sorolhatnánk a kényelmi extrákat..

BMW kulcs 

Sajnálatosan a kényelmi extrák hozzák a "rákapcsolódás" lehetőségét is. Természetesen egy új gépkocsi néha évekig biztonságban lehet, ha a fejlesztő mérnökök olyan részegységek közötti kötelező kommuikációt tartanak fent, amit a tolvajokat segítő szintén zseniális tudással rendelkező technikusok nem tudnak feltörni.

Egy transponder Chippet sem olyan egyszerű a gépkocsi rendszeréhez írni. Hiába lehet a rendszerhez csatlakoztatni, az egy jó kódrendszernek köszönhetően nem fog tudni kapcsolatba lépni a vezérlő elektronikával, abba nem képes bele írni.

Ma már több olyan technikai csapat tevékenykedik, akik legálisan a szerelőket segítve készítenek olyan eszközöket -mint a képen is látható - amikkel pótolni lehet az elveszett kulcsot, át lehet tekinteni akár módosítani egy vezérlő elektronikát -lásd Chip tuning!!!

BMW kulcsíró

 A lopásra szakosodott emberek ezeket az eszközöket használják fel. Lehet persze támadni azokat akik ezeket az eszközöket gyártják, de ilyen alapon a fúrószárat, csavarhúzót, feszítővasat gyártókat is lehetne, hiszen ilyen eszközök segítségével törnek be lakásainkba a betörők.

Maradjunk a gépkocsiknál. Ahogy fejlődik a technika és egyre jobban épül be az életünkbe, egyre könnyebb a megfelelő eszközök segítségével eltulajdonítani.

Lássunk egy példát:

"Baypass" - szervizcsatlakozón keresztül a gyári indításgátlórendszert képes leoldani, így egy zártörő segítségével egyszerű elindítani a gépkocsit - ez az autóba bejutástól számítva, maximum 30 másodpercet vesz igénybe. 

                  

"Szettcsere", ekkor a motortérbe elhelyezett vezérlő elektronikát cserélik ki, amihez az óracsoport üresre írt EPROM chipje is hozzá volt illesztve, így minden védelmi rendszert kikerültek. A zártörő segtségével indíthatjuk is a kocsit. Ez a művelet azért sokkal időigényesebb, hiszen a motorháztetőt is nyitniuk kell, ott cserélni eszközt, ez másfél perc környékén van. 

És korunk korszerű elektronikai csodája a kulcsjel lopás. 

                   

TANÁCS:

A gépkocsi gyári védelme tömeggyártásra alapul. Egy idő után - fejlesztőmérnökök munkájának köszönhetően - már gyerekjáték kikerülni. Javasoljuk, hogy a megvásárolt gépkocsi mellé egy egyedileg kialakított védelmi rendszert építessenek be. Tartalmaznia kell egyedi indításgátlást, szerelésnél olyan helyre kell tenni, ami nehezen megközelíthető. Javasoljuk a motortérbe való elhelyezést és a motortér védelmét is egyben. Ebben az esetben a gépkocsi eltulajdonítása önerőből lehetetlen.

A szervizcsatlakozó védelme, annak elrejtése, megszakítása nem minden gépkocsinál kivitelezhető, mivel az ellenőrzési sorban ez is szerepel, így hibaként kezeli némely jármű és nem hajlandó elindulni...

Amennyiben kérdése lenne, lépjen velünk kapcsolatba!

2015-2017 © Oky Autoguard Kft. Lopásvédelemben az Ön szakértő partnere - Minden jog fenntartva.
Weboldal készítés - Arculattervezés: