- Lopásvédelemben az Ön szakértő partnere +36 70 629 4747 +36 70 678 4646
Védelem a motorkerékpárnak!

 

A jó idő beköszöntével előkerültek a motorok, robogók is a garázsból. Ez magával hozza azt is, hogy mindenféle típusú és fajtájú motort tulajdonítanak el helytől, időjárástól, körülményektől valamint időponttól függetlenül. Lopásvédelem ugyan létezik, rengeteg formája és fajtája fellelhető a képzeletbeli palettán, de nincs biztos megoldás! Ha el akarják lopni, akkor a kellő körülményeket feltérképezve meg is teszik. Ám abban az esetben, ha a tolvajok csak találomra vadásznak, akkor van esély a védekezésre! A védelem kialakítása vagy annak hiánya okán tehát lehetnek könnyű illetve igen nehéz prédák. Ennek alapján vegyünk górcső alá pár lehetőséget:

zárbetétek_okyautoguard

Első és talán a legfontosabb, hogy hiába van nekünk egy kulcsunk a motorunkhoz, a zárbetétet ügyes kezű tolvajok könnyedén kifésülik, eltörik...  Természetesen ez azokra a típusokra vonatkozik, amiben még nincsenek immo Chippek beépítve. Ott kicsit már más a helyzet...

 

Minden alkalommal használjunk mechanikai védelmet, ilyen például a kormányzár, vagy, ha van lehetőségünk, a féktárcsákra szerelhető zárak, illetve nem árt egy erős biztonsági lánc sem. 

Érdemes, amennyiben erre van mód, rögzíteni valamihez a motort! A tárcsazár nagy általánosságokban maximum az amatőr tolvajok számára jelent kihívást, a profik felkészültek, hiszen ebből élnek, így a különféle zárfésüket magukkal viszik.

Amire a legkevésbévan gyógyír, hogy egyes esetekben egyszerűen az összes mechanikai védelemmel együtt a kétkerekűt berakják egy furgonba.

biztonsági lakat levágás_okyautoguard Motorunk védelme érdekében célszerű minél több különböző típusú zárral kiegészíti a motor saját biztonsági rendszerét.  A hatékony és igen erős és ellenálló berendezéseket igen borsos áron árulják, de ha megmentik a szeretett motorunkat akkor megérik a pénzüket. Ne feledjük! Amit valaki bezárt, azt ki is lehet nyitni.

Egy jó riasztó berendezés ami jelzi, hogy a motorkerékpárt megemelik, eldöntik és elindítják, ha megfelelően van beszerelve szintén sokat jelenthet! 

Mi ebben tudunk segítségükre lenni!

Tévhit az, hogy segít, ha biztonsági kamera alá állunk, valamint az is, ha azt gondoljuk, egy egyszerű riasztó is megvédheti a motort. Egy jó védelem igenis komoly kiadás és sok időt vesz igénybe a beszerelése. Ennek oka, hogy rejtve kell szerelni és olyan helyeken kell elhelyezni a tiltásokat, jelzőberendezéseket, amiket a lopó igen sok idő elteltével lenne képes csak kiiktatni. Ezt az időt pedig nem szánja már rá a saját biztonsága érdekében.

És akkor az élő példa, hogyan is lopnak el egy motorkerékpárt, amiben van riasztó, van mechanikai védelem csak rosszul, általánosan szerelve.:

2015-2017 © Oky Autoguard Kft. Lopásvédelemben az Ön szakértő partnere - Minden jog fenntartva.
Weboldal készítés - Arculattervezés: